Se fødevarestyrelsen smiley-rapporter

Morten Kok

Jeg er oprindelig udlært i 2000 på den legendariske Sortebro Kro i Odense. Under min uddannelse arbejdede jeg samtidig som privat kok for Day Birger et Mikkelsen og på deltid på sushirestauranten Fudo.
    
Efter udstået læretid arbejdede jeg fuldtid som chef på Fudo, indtil min tidligere chef på Sortebro Kro, John Kofod, spurgte om jeg ikke kunne være chefkok på Sortebro Kro i en periode. Det var jeg så, men havde en længsel efter at finde faglig inspiration ude i den store verden. Jeg rejste derfor til Cannes og havde i en kort periode job hos Reatthart Neat, som var en 1-stjernet restaurant, som desværre fik økonomiske problemer og måtte lukke kort tid efter.

Jeg kom hjem til Danmark igen og fik job på Kommandanten, som på det tidspunkt var den eneste restaurant herhjemme med to Michelin-stjerner.

Kort tid efter ringede min gamle chef, John Kofod, igen. Han havde købt endnu en restaurant og kunne godt bruge mig som køkkenchef til at drive Sortebro Kro. Så jeg vendte endnu engang tilbage til stedet, hvor det hele begyndte, og det blev en hård, men god og lærerig tid, hvor jeg for alvor lærte at stå på egne ben.

Senere fik jeg tilbud at komme til Gestaad i Schweiz, på La Bacattel, hvor jeg i 2004 blev udtaget til Bocues d’Or, som er det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Bocues d’Or bliver afholdt hvert andet år i Lyon, og jeg fik det år en ærefuld 4. plads, inden jeg igen vendte tilbage til Sortebro Kro som køkkenchef.

Men igen trak udlandet, og jeg drog til New York på restauranten Aqauvit, som er en nordisk restaurant i hjertet af Manhatten. Her var jeg i 2 år inden jeg igen vendte jeg hjem til hård træning til Bocuse d’Or 2007, hvor jeg blev nr. 5.

Herefter var det tid til at få ”foden under eget bord”. Jeg startede en virksomhed med udvikling af mad og restauranter. Det fik fint, men jeg savnede ”savsmulden” i køkkenet. Derfor overtog jeg i 2009 restauranten i Ikast Golfklub, for i 2013 at starte Restaurant Noli op.